Szőke Tamás motivációs coach, burnout specialista >>>A legfrissebb írásom>>>

Hide
Show
Itt ott tartja még magát az a megállapítás mely szerint a rendőr, gatyában is rendőr.
És mi van a coach-okkal? Csak a coaching ülésen kell kérdeznünk, vagy a magánéletben is? Tovább megyek: vajon lehet-e a küldetése egy coachnak, hogy kérdezni tanítsa az ügyfeleit, illetve a környezetét? Vagy a családtagjait…

Érdekes, könnyed sztori a ma reggelből

Hirtelen jött ötlettől vezérelve kérdezem a hét éves kislányomat:

–Képzeld el Hanna, hogy már nagy vagy, éppen az esküvődre készülsz. Egy újságíró odalép hozzád és megkérdezi: „Mondd csak Hanna, mi jellemezte a gyermekkorodat?” Nos, te kislányom mit válaszolnál neki?

–Azt, hogy apám mindig arra próbált rábeszélni, hogy sokat kérdezzek.

–És sokat kérdeztél?

–Nem.

–Miért nem?

–Mert én nem arra születtem.
–De hát én is megtanultam valahogy, nem?

–Nem, te erre születtél.

No comment 🙂

Kellett vagy fél óra mire rájöttem, hogy ez egy elismerés részéről, majd újabb fél óra, hogy döntsek; leírom, s megosztom veletek 🙂

Folytatás is van:

–Hanna tudod, hogy miért jó kérdezni?

–Nem, nem tudom.

–Három dolog miatt. Az első: aki kérdez, az irányítja a beszélgetést. -közelben ott volt feleségem, akin mindjárt be is mutattam, hogy miként működik a dolog.

–És a másik kettő? -kérdezi kislányom érdeklődve.

–A második, hogy a kérdéseim által és persze a válaszokra figyelve fontosságérzetet adok a másiknak. Ezen keresztül bizalmat építek, vagy ha már van bizalom, akkor ezt újra és újra megerősítem.

–És mi a harmadik?

–Bármennyire furcsa is, de a válaszokon keresztül még magad is tanulhatsz valami újat. Vagy felnyithatja a szemed valami újszerűre. Arról nem is beszélve, hogy segít még jobban megismerni a másikat.

Hát így telt a reggelből néhány perc, az úr 2017-es esztendejében, amikor kint a tél próbálta meggyőzni a tavaszt, hogy korán érkezett…

Mentés

Mentés

Ha tetszik Önnek ez az írás, kérem ossza meg a közösségi oldalán is! Ezzel akár segítségére is lehet azon ismerőseinek, akik érintettek a témában!

Facebook Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Meggyőződésem, hogy a gondolatok és a tettek a leglényegesebbek az ember életében! Coachként azért dolgozom, hogy Önben újabb és újabb megoldást indító gondolatokat generáljak. Munkám fontos része, hogy a problémamegoldó és fejlesztő gondolatokat tettekre is tudja váltani és ezáltal egy élhetőbb, eredményesebb élete legyen.

Szenvedéllyel végzem a munkámat, coachingok keretében. Magánemberként, akár családi, baráti beszélgetésekben is a fenti cél vezérel.

Üzleti és művészeti coach vagyok. Hiszem, hogy az ember úgy változtathatja meg az életét, hogy megváltoztatja gondolkodását, a szavait, és nem utolsó sorban a tetteit!

Top