Szőke Tamás motivációs coach, burnout specialista >>>A legfrissebb írásom>>>

Hide
Show

Mindenem megvan, mégsem vagyok boldog. Bennem van a hiba?

A címadó megállapítással és kérdéssel jött hozzám a minap egy sikeres felső vezető.
– Az ismerőseim azt mondják, hogy örüljek annak, hogy egészséges vagyok, van munkahelyem, nincsenek anyagi gondjaim. Sőt azt is mondták, hogy hálásnak kellene lennem azért, amim van! –folytatta a monológját István, a leendő ügyfelem.
– És ön mit gondol minderről? –kérdeztem
– Megpróbáltam hálásnak lenni. Ideig-óráig segített, de aztán visszatért az a bizonyos üresség érzésem. Mit tegyek?
Válaszként megmutattam az alábbi diát az egyik előadásomból és megkérdeztem, hogy mi a véleménye róla.

szoketamas_hu_megoldas_az_uresseg_elkerulesere
Hosszú hallgatás után István bevallotta, hogy az ő élete bizony a kényelem körül forog, abban bízva, hogy ez jelenti az elégedett, boldog életet.
–És hogyan prosperál a kényelmes élete? –tettem fel a provokatív kérdést?
–Nem ad örömöt. Legalábbis nekem ez kevés.
–Egyetért az itt bemutatott diával?
–Megértettem belőle, hogy nekem már nem pálya az alsó két szint. Van mit ennem, van, hol pihenésre hajtanom a fejem, a biztonságérzetem is megvan. Ez lenne az a két szint, ami alól felszabadult már rég az agyam. De hát akkor mégis, hogyan tovább?
–Nekem nyolc –mondtam mosolyogva, és egy újabb diát mutattam.

a_nyolc_terulet_ami_segit_elekerulni_a_kiegest_szoketamas_hu
–Ez az a nyolc terület, amelyekbe kérdéseim segítségével elmélyedve rátalálhat a megoldásra.
–Az hozzávetőlegesen hány coaching ülés?
–Kettő, talán három.
–Rendben, vágjunk bele.

És bele vágtunk. Istvánnak két coaching ülés elég volt ahhoz, hogy rájöjjön mi is az, amin ha változtat, akkor újra örömmel tud majd élni.

Néhány napja véletlenül összefutottunk egy bevásárló központban.
Meghívtam egy kávéra.
Kértem, hogy foglalja össze, hogy hol tart.
–Először is rájöttem, hogy ki kell lépnem a komfortzónámból. Ezt követően új kihívásokat kerestem. És aktívan gyakorlom is, nem egy fellángolásról van szó. Rendeztem a kapcsolataimat, az energiavámpírokat elűztem az életemből, új, hozzám hasonló szemléletű emberek társaságát keresem. Rájöttem, hogy a kényelmes élet egyik csapdája a biztonság utáni vágy, illetve a vélt biztonság megtartása. Ma már ezzel a kérdéssel nem foglalkozom, helyette igyekszem tudatosan élni az életem.  Hát röviden ennyi lenne.

Ha tetszik Önnek ez az írás, kérem ossza meg a közösségi oldalán is! Ezzel akár segítségére is lehet azon ismerőseinek, akik érintettek a témában!

Posted on Már 6, 2016
Facebook Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Meggyőződésem, hogy a gondolatok és a tettek a leglényegesebbek az ember életében! Coachként azért dolgozom, hogy Önben újabb és újabb megoldást indító gondolatokat generáljak. Munkám fontos része, hogy a problémamegoldó és fejlesztő gondolatokat tettekre is tudja váltani és ezáltal egy élhetőbb, eredményesebb élete legyen.

Szenvedéllyel végzem a munkámat, coachingok keretében. Magánemberként, akár családi, baráti beszélgetésekben is a fenti cél vezérel.

Üzleti és művészeti coach vagyok. Hiszem, hogy az ember úgy változtathatja meg az életét, hogy megváltoztatja gondolkodását, a szavait, és nem utolsó sorban a tetteit!

Top